Bestill time

captcha

Profesjonell tannbleking

For å kunne bleke tennene må følgende kriterier være oppfylt:

  • Om du har fyllinger må de være av god kvalitet.
  • Om du har hull (karies) må det behandles først.
  • Overflatemisfarginger bør være fjernet.
  • Tannkjøttet ditt må være friskt og du bør ikke ha andre sykdommer i munnen.
  • Du bør være over 18 år.

Det finnes ulike blekemetoder:

Klinikkbleking

Bleking utføres i tannlegestolen. Dette tar ca 1 ½ time. Tannsjekk og rens utføres først. Det blir satt en maske over tannkjøttet for å beskytte mot stoffet i blekemiddelet. Fine resultater oppstår gjerne umiddelbart. Dette er en behandling som kan føre til ising på slutten av seansen og et par dager etterpå. Det er viktig å ikke røyke, drikke kaffe og innta andre fargestoffer et par dager etterpå. Ekstra fluor både før og etter behandling kan være en fordel.

Hjemmebleking

Hjemmebleking, et alternativ til klinikkbleking. Hjemmebleking kan gjøres enten over natten, eller på dagtid (2×30 min). Blekemiddelet som benyttes på dagtid er noe sterkere for å oppveie for den kortere bleketiden.

Undersøkelser viser at tannbleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte. Vitenskapelige undersøkelser viser at man med hjelp av et mikroskop kan se at emaljens overflate påvirkes noe. Det handler imidlertid om en svært liten påvirkning – man kan sammenligne det med den forandring som skjer når man drikker en flaske Cola!