Bestill time


  Krone

  Noen ganger er tannen så ødelagt av tannråte at en vanlig fylling ikke vil gjøre nytten. Da er en krone det beste og mest holdbare valget. En slik krone lages ved at tannlegen sliper ned tannen, tar avtrykk og sender dette til tanntekniker. Det tar ca. en uke før kronen er ferdig og kan sementeres på den tannen. Kronen er laget slik at form og farge er mest mulig lik dine egne tenner og dermed er det nærmest umulig å se forskjell. Kronen kan være en helkeramisk krone i bare porselen, eller en kombinasjon av metall og porselen, en metallkeramisk krone. Den har en kjerne i en gullegering og porselen i flere lag utenpå. Prismessig er en krone noe dyrere enn en stor fylling (som vil være alternativet), men i lengden vil dette lønne seg da holdbarheten er totalt overlegen.

  Bro

  Manglende tann kan erstattes ved å lage en tannbro. Da må den kunstige tannen festes på nabotennene. Disse må da slipes til. Det tas avtrykk og sendes til tanntekniker som fremstiller broen. Broen sementeres på plass med sement. Dersom nabotennene skulle være i perfekt stand er det synd å slipe på disse, da er et implantat det absolutt beste valget.

  Fasetter

  Fasetter er tynne porselens-skall som limes på tannen. Det kreves minimalt med sliping og brukes hovedsakelig på fortennene. Indikasjonene kan være ødelagt emalje pga. syreangrep eller medfødte misfarginger som ikke lar seg bleke. Fasetter er en enkel måte å få penere tenner på når indikasjoner foreligger.